Ditta Schreuder Psychosynthese

Ditta Schreuder
psychosynthese

Wie ben ik

 

Mijn naam is Ditta Schreuder en ik ben geboren in 1958. Al toen ik jong was, wist ik dat ik met mensen wilde gaan werken. Ik ben geboeid door hoe mensen met elkaar samen-leven en hoe zij zich ontwikkelen en geloof hartstochtelijk in de mogelijkheden van ieder mens om zijn eigen leven vorm te geven. Naast mijn werk als psychosynthesetherapeut, geef ik les op een ROC.

 

Op zoek naar mijn eigen geluk heb ik verschillende trajecten gevolgd, waaronder coaching en supervisie, voor ik kennismaakte met Psychosynthese. Door de liefdevolle benadering van deze vorm van therapie kreeg ik zicht op mijn mogelijkheden, mijn wensen en verlangens. Ik leerde dankzij Psychosynthese zien wie ik ben, en ik leerde die ‘ik,’ die bij nadere beschouwing leek te bestaan uit allerlei verschillende ikjes, steeds meer accepteren en waarderen. Ik leerde zien wie ik ben, maar ik leerde ook te láten zien wie ik ben.

 

De volgende regels uit het gedicht Ongestoorde ontwikkeling, dat vaak aan Rilke wordt toegeschreven, spreken mij aan en vormen een uitgangspunt in mijn sessies:

 

“Het komt erop aan alles te leven.

Als je de vragen leeft,

leef je misschien langzaam maar zeker,

zonder het te merken,

op een goede dag

het antwoord in.”